Biografi om Bill Gates

Bill Gates er gift med Melinda French (gift i 1992). De har tre barn; Jennifer (1996), Rory (1999) og Phoebe (2002). Sammen med sin kone dannet Bill Gates “Bill & Melinda Gates Foundation”.

Nylige estimater av hans formue er på hele 84,2 milliarder USD (januar 2017). Dette kan sammenlignes med BNP til flere afrikanske land tilsammen. De siste årene har han vært pensjonist og har sluttet å jobbe fulltid hos Microsoft, og har i stedet konsentrert seg om å jobbe med sin veldedighetsorganisasjon “The Bill og Melinda Gates Foundation.”

Farfaren William Gates Sr, var advokat, og hans farmor, Mary, jobbet som en sjef for en stor bankkjede. Familien var velstående, men husket utfordringene under 20 og 30-tallet. Derfor oppfordret de barna til å jobbe hardt og ikke ta noe for gitt, noe som kanskje syntes på Bill Gates senere i livet.

Biografi om Bill Gates

Da Bill Gates var 13 år, deltok han på den private Lakeside-skolen, der han fikk sin første introduksjon til datamaskiner. Han lærte seg grunnleggende programmering, og laget et enkelt “Tic-Tac-Toe” -spill. Gates likte godt å jobbe med datamaskiner og fikk en avtale med et firma; Computer Center Corporation (CCC) som gikk ut på å få låne datamaskiner og dermed lærte han å bruke for eksempel Fortran, Machine Code og Lisp.

I 1973 kom Gates inn på Harvard, hvor han studerte matematikk og datavitenskap. Gates var imidlertid mer interessert i å bruke tiden på sin egen koding, og da han så en mulighet til å danne sitt eget selskap, droppet han ut av Harvard uten å fullføre graden sin.

Bill Gates grunnla Microsoft i 1976 da han skrev under på en kontrakt med MITS (Micro Instrumentation and Telemetry Systems) for å utvikle et grunnleggende operativsystem for sine nye mikrodatamaskiner. I de tidlige dager gikk Bill Gates gjennom alle linjer med koder. Han var også involvert i flere aspekter av Microsofts virksomhet, som pakking og sending av bestillinger.

Det store gjennombruddet for Microsoft kom i 1980 da IBM kontaktet Microsoft for å få et nytt operativsystem for sine nye datamaskiner. I begynnelsen av 1980-tallet var IBM soleklart den ledende PC-produsenten. Men i økende grad, ble det utviklet mange IBM-PC kloner; (PC-er produsert av andre selskaper kompatible med IBMs system). Microsoft jobbet hardt for å selge operativsystemet til disse andre selskapene også. Dermed var Microsoft i stand til å få den ledende posisjonen til programvareproduksjon akkurat i det markedet for personlige datamaskiner begynte å vokse ekstremt. På grunn av sin tidlige dominans har andre selskaper slitt med å utkonkurrere Microsoft, og i tillegg har programmer som Microsoft Word og Excel blitt bransjestandarden.

I 1990 ga Microsoft ut sin første versjon av Windows. Dette var et gjennombrudd siden programvaren erstattet tekstgrensesnitt med grafiske grensesnitt. Det ble snart en bestselger og tok flertallet i markedsandelen. I 1995 ble Windows 95 sluppet ut, og det ble satt inn nye standarder og funksjoner for operativsystemer. Denne versjonen av Windows har vært ryggraden for alle fremtidige utgivelser, helt fra Windows 2000 XP, Vista, 7, 8 og til 10.

Gjennom sin tid i Microsoft har Bill Gates vært opptatt av å diversifisere virksomheten til Microsoft. For eksempel ble Microsofts Internet Explorer den dominerende nettleseren, selv om dette var først og fremst fordi det kom forhåndsinstallert på de fleste nye datamaskiner. I de siste årene har Internet Explorer slitt med å holde på markedsandelen, og lanserte Edge som er mer konkurransedyktig alternativ, dette var etter Gates sin tid. Microsoft har aldri har hatt stor suksess innenfor søkemotorer, og MSN live søk har slitt med å få mer enn 5 % av markedsandelen. I dette markedet har Microsoft blitt knust av Google.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *