Oprah Winfrey en innflytelsesrik tv-vert.

Hun ble født i et fattig nabolag og forsørget av en enslig ung mor i byen Milwaukee. Oprah, oppkalt etter en bibelsk karakter, hadde et navn som ingen kunne uttale, så hennes familie og venner begynte å kalle henne Oprah. Kort tid etter hun ble født, forlot moren Vernita Lee henne og reiste nordover. Oprah ble deretter forsørget av sin bestemor, Hatti Mae Lee. Forholdene var forferdelige, og hennes eneste venner var husdyr. Med et fantasifult sinn inkluderte hun husdyrene i skuespill og ga dem forskjellige roller. Det var kanskje herifra hun hadde fått sin besettelse av skuespill, og ville etterhvert spille inn mesterverket “Purpurfargen” (1985). Med påvirkning av sin bestemors verdier, har religion og Gud vært en viktig del av livet fra svært ung alder. Allerede fra Oprah var 3 år kunne hun å lese og skrive takket være bestemoren, og i den alderen leste hun dikt og vers fra Bibelen i kirken. Snart visste kirken og hele nabolaget at hun hadde en gave, og hun ble kalt “Den lille taleren”. Dette var kanskje med på å forberede henne til å bli en kvinne med en sterk personlighet og karakter, som millioner over hele verden ønsket å følge med på.

Biografi om Oprah Winfrey

På grunn av sin evne til å lese og skrive fra en alder av tre, ble hun ofte flyttet frem flere klassetrinn. Seks år gammel flyttet Oprah for å bo sammen med sin mor, Vernita Lee. Vernita jobbet som

hushjelp, så Oprah ble ofte alene hjemme med sine fettere. På grunn av at moren var travel, ble det lite oppmerksomhet på Oprah hjemme, og hun begynte derfor å få en dårlig oppførsel ovenfor moren. Dermed bestemte moren seg for at det var best at Oprah flyttet sammen med faren sin i Nashville, Tennessee. Under oppholdet i Tennesee fant Oprah ut at moren var gravid, og moren ba om at hun skulle komme tilbake til Milwaukee for å bo hos henne og halvsøsteren. Da Oprah var ni ble hun voldtatt av sin nitten år gamle fetter, som satt barnevakt. Dette var ikke den eneste gangen hun ble seksuelt misbrukt. Hun ble misbrukt av en familievenn, morens kjæreste og onkelen under oppholdet sitt i Milwaukee. Hun fortalte aldri noen om hendelsene fordi overgriperne hadde skremt henne til å være stille. I en alder av tretten stakk Oprah hjemmefra, noe som skyltes flere års overgrep, og i en alder av fjorten år ble hun gravid. Sønnen døde imidlertid kort tid etter fødselen på grunn av sykdom. Moren sendte henne tilbake til faren i Nashville, Tennessee. Han var veldig streng og hadde utdanning som nummer én på prioritetslisten.

I løpet av sin høyskoleutdanning ble hun tilbudt en jobb som anker på TV-stasjonen CBS. Hun ville ikke ta jobben, før hun ble overbevist av professoren om at det kunne være det ultimate skrittet for å starte karrièren. Oprah ønsket å finne jobb utenfor Nashville i Tennessee, og ble snart tilbudt en jobb i Baltimore, Maryland. Arbeidstilbudet kom opp noen måneder før uteksamineringen, og derfor måtte hun velge mellom jobben og fullføre utdanningen. Hun bestemte seg for å velge jobben i Maryland, siden tilbudet var meget fristende, men hun var ikke en veldig god reporter og ble etter kort tid sparket. Oprahs sjef satte henne opp som en talkshow-vert på et morgenshow kalt People Talking (1978). Umiddelbart etter den første episoden visste Oprah at dette var det hun ville gjøre for resten av livet. Hun ledet showet i syv år, og da bestemte hun seg for at det var på tide å ta nye steg. I 1986 startet hun på sin lange karrière som vert for “The Oprah Winfrey Show” (1986).

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *